Om oss


Stellagalans Styrelse

Stellagalans styrelse har skapat en plattform för samarbete kring en jämställd gastronomisk bransch. Genom att på den årliga galan synliggöra de mest meriterade och ambitiösa kvinnorna och bygga broar mellan mentorer och unga i branschen. Vi vill lyfta förebilder, inspirera och stärka nya generationer. Stellagalans styrelse arrangerar förutom den årliga galan ett jämställdhetsforum samt debatter och möten i olika sammanhang.


Anita Lindström Ordförande

Har arbetat för svensk gastronomi i två decennier och driver PR-byrån Gastroagentur. Jobbar som projektledare och agent för mat- och dryckesprofiler samt med projektet Exceptionell råvara och kampanjen Gilla Gris.

Ordförande
Anette Rosvall Talesperson

Utbildad art director och sommelier som har gett ut 15 kokböcker. Arbetar med att skapa recept, stajla och fotografera mat och dryck. Tipsar också om dryck på radion samt skriver i diverse magasin, sajter och tidningar. Vald till en av 2019 års Superkommunikatörer av tidningen Resumè.

Talesperson
Maja Berthas Event & samarbetsavtal

Utbildad sommelier som arbetat i mat- och dryckesbranschen i snart 20 år. Maja är en uppskattad vinprovare, föredragshållare och skribent. Arbetar också som marknadsförare och projektledare för bland annat Wines of South Africa. Tilldelades utmärkelsen Årets Vinprofil av Munskänkarna 2017.

Event & samarbetsavtal
Ida Ström Eventplanering & värdskap

Efter en artistkarriär utomlands och en mångårig erfarenhet inom service är Ida idag restaurangchef på Fotografiska i Stockholm. Engagerad i jämställdhet, hållbarhet och zero waste. Tidigare sommelier på Eriks vinbar samt restaurangchef och sommelier på Hotel Stelor på Gotland.

Eventplanering & värdskap
Anna Lind Lewin kommunikation & mediebearbetning

Kommunikationsexpert med fokus på lokal gastronomi och hållbarhet. Ansvarig för marknadsföringen av Svenska Bin och grundare av nätverket Pollinera Sverige. En av initiativtagarna till festivalen Skånska Drycker. Utbildad art director och skribent, ledamot i Kålrotsakademien.

kommunikation & mediebearbetning
Anna Antonia Svedberg Jurygrupper & Ekonomi

Kock och utbildad sommelier verksam 15 år i mat- och dryckesbranchen. Drev 2009–2017 Kafé Klavér på Södermalm i Stockholm och driver idag Birkagårdens kafé och soppkök. Anna Antonia har stort fokus på hållbarhet och vegetarisk/vegansk matlagning.

Jurygrupper & Ekonomi
Karoline Nordefors Sociala Medier

Kock som har måltider för äldre som hjärtefråga. Hon har framgångsrikt satsat på vällagad, säsongsanpassad och näringsrik samt hållbar mat. För det har hon blivit belönad med White Guide Seniors ”Årets Seniormåltid” år 2015, 2017, 2018, 2019 samt ”Årets Seniorkock” år 2016. Arbetar även som föreläsare och skribent på nordefors.se.

Sociala Medier
Ella Nilsson Senior advicer

Utbildad hushållslärare och en av de tidiga tv-kockarna. VD på Svensk Köttinformation i 10 år. Kokboksförfattare, hedersdoktor vid Umeå Universitet, stipendiat vid Kungliga Skytteanska Samfundet, silvermedaljör hos Gastronomiska Akademien. Firar nästa år 30-års-jubileum som värd för Västerbottenveckorna på Grand Hotel i Stockholm.

Senior advicer