loading

VINNARE 2018

ÅRETS 

STELLA BAGARE

Ia Ahlsgård

Ia har ett stort engagemang, starkt driv samt en känsla för den nya generationens bagare. Hon levererar alltid bröd av hög kvalité månar alltid om att föra sina kunskaper vidare, samtidigt som hon utvecklar både sig själv och verksamheten.

ÅRETS 

STELLA BAR

Hedda Bruce

Hedda Bruce är en bartender med intelligens, fantasi och skinn på näsan – en förebild för fler än dem i branschen. Hedda rör sig hemtamt mellan det klassiska och det nyskapande – alltid med en personlig touche. Det finns ingen drink som inte blir bättre när Hedda serverar den. Hur otydlig gästens smakönskningar än är kan hon alltid matcha dem med fantastiska dryckesupplevelser, som övertygar även den mest inbitna ölhävaren. Med Hedda i teamet kan det faktiskt hända att man till och med blir utsedd till en av världens 50 bästa barer.

ÅRETS 

STELLA MEDIA

Luise Vindahl

Med stor kunskap och äkta passion presenterar hon vegetarisk mat på ett så lustfyllt sätt att man inte tänker på att det är nyttigt. Hennes personliga stil har bildat skola långt utanför Sveriges gränser, och hon och hennes make skapar tillsammans ett eget, vackert och näringstätt universum som vi känner väl igen vare sig vi möter det i böcker, artiklar eller sociala medier.

ÅRETS 

STELLA MENTOR

Sofia B Olsson

Sofia är en sann hållbarhetsambassadör som stöttar kvinnliga kockar och får dem att utvecklas mer än de trodde var möjligt. Hon är en vass kock med stort mått av ödmjukhet och en uppskattad chef med stora visioner.

ÅRETS 

STELLA KOCK

Frida Nilsson

Under många år har Frida varit med och utvecklat Svensk gastronomi i helt rätt riktning. Med en bred kunskap från såväl fine dining som stordrift och med ett öga för detaljer utöver det vanliga, lagar hon mat med en glädje, passion och drivkraft som inspirerar oss alla. Sakligt och klokt driver hon debatten om jämställdhet i branschen framåt.

ÅRETS 

STELLA KONDITOR

Dorotea Malmegård

Med avancerad yrkesskicklighet kan Tea skapa fantastiska bakverk utifrån fantasi och önskemål. Genom sina pedagogiska kurser, böcker och TV-inslag entusiasmerar hon hemmabagare och nybörjare att testa sina gränser. Tea är nära på en folkbildare inom sitt skrå.

ÅRETS 

STELLA SERVIS

Cissi Richter

 Cecilia ”Cissi” ansvar för gästens serviceupplevelse. Hon är lyhörd, hängiven och flexibel utifrån gästens behov utan att tulla på sina eller restaurangens förutsättningar att leverera, vilket är en mästerlig skicklighet som endast de erfarna behärskar. Hennes närvaro och lyftande attityd till de yngre kollegorna gör Cissi till en förebild för kommande servitriser att vilja stanna och verka inom detta skrå.

ÅRETS 

STELLA SOMMELIER

Emma Ziemann

Emma har med envishet och målmedvetenhet tagit steg för steg i sin sommelierkarriär. Hon har stått på prispallar i flera tävlingar och arbetat aktivt i sitt yrke som Sommelier på Thörnströms Kök.
Hon är en fin förebild med sitt goda humör och generösa personlighet.

 STELLA HEDERSPRIS

Malin Söderström

Som hittills den enda kvinna som fått det ärofyllda uppdraget att komponera Nobelmenyn är Malin en modig förebild och bred föregångare, som gjort och gör en betydelsefull gastronomisk gärning i en mansdominerad värld. Hon stöttar och lyfter andra kvinnor i branschen på ett föredömligt sätt.