Om oss

På bilden syns längst bak: Anette Rosvall, Ida Ström, på mittenraden Anita Lindström, Maja Bertas och Ella Nilsson. Längst fram Karoline Nordefors och Anna-Antonia Svedberg

Stellagalan är Change innovators med jämställdhet inom gastronomin som mål. Stellagalan har skapat en plattform för samarbete kring detta. Vi synliggör de mest meriterade och ambitiösa kvinnorna och bygger broar mellan mentorer och unga i branschen. Genom att lyfta förebilder har vi inspirerat och stärkt nya generationer. Teamet bakom Stellagalan arrangerar förutom den årliga galan ett forum samt
debatter, samtal och möten i olika sammanhang.

Våra partners är Menigo, Werners Gourmetservice, Skånemejerier, Personalkollen, The Wine Agency, MSC Marine Stewardship Council, The Absolut Company, A house, Vinunic, Omaka, Segers, J A Sundqvist, Visita och Svenskt KöttAnita Lindström

Har arbetat för svensk gastronomi i två decennier och driver PR-byrån Gastroagentur. Jobbar som projektledare och agent för mat- och dryckesprofiler samt med projektet Exceptionell råvara och kampanjen Gilla Gris.

Ordförande & sambarbetsavtal

Anette Rosvall

Lärare, AD och sommelier som givit ut ett 15-tal kokböcker. Arbetar med att skapa recept, stajla och fota mat och dryck. Undervisar i journalistik, reklam och information plus Film/TV. Vald till Superkommunikatör år av tidningen Resumè.

Talesperson, samarbetsavtal & form

Ida Ström

Efter en artistkarriär utomlands, en mångårig erfarenhet inom service och sommelierutbildning innanför västen är Ida idag Chefsommelier & assisterande eventschef på Fotografiska Stockholm. Med stor passion arbetar hon för hållbarhet inom mat & dryck.

Eventplanering & värdskap

Maja Berthas

Utbildad sommelier som arbetat i mat- och dryckesbranschen cirka 20 år. En uppskattad föredragshållare, skribent och vinprovare. Arbetar även som marknadsförare och projektledare för bland annat Wines of South Africa. Årets Vinprofil av Munskänkarna 2017.

Eventplanering & värdskap

Ella Nilsson

Utbildad hushållslärare, en av de tidiga tv-kockarna. VD på Svensk Köttinformation. Kokboksförfattare, hedersdoktor vid Umeå Universitet, stipendiat vid Kungliga Skytteanska Samfundet, silvermedaljör hos Gastronomiska Akademien. Firar nästa år 30-års-jubileum som värd för Västerbottenveckorna på Grand Hotel iStockholm.

Senior advicer


Karoline Nordefors

Kock med måltider för äldre som hjärtefråga. Hon har framgångsrikt satsat på vällagad, säsongsanpassad och näringsrik samt hållbar mat. För det har hon blivit belönad med White Guide Seniors ”Årets Seniormåltid” år 2015, 2017, 2018, 2019 samt ”Årets Seniorkock” år 2016. Arbetar även som föreläsare och skribent på nordefors.se.

Sociala Medier

AnnaAntonia Svedberg

Kock och utbildad sommelier verksam 15 år i mat- och dryckesbranchen. Drev 2009–2017 Kafé Klavér på Södermalm i Stockholm och driver idag Birkagårdens kafé och soppkök. Anna Antonia har stort fokus på hållbarhet och vegetarisk/vegansk matlagning.

Jurygrupper & Ekonomi


Tidigare styrelsemedlemmar samt grundare av Föreningen Stellagalan är Anna Kågström, Lotta Bonthelius,
Elvira Lindquist och Anna Gidgård.