Skip to content

Om oss

På bilden syns: Ida Ström, Karoline Nordefors, Anette Rosvall, Maja Bertas, Anita Lindström, Anna-Antonia Svedberg och Ella Nilsson.

Foto: Susanne Kronholm

På bilden syns: Ida Ström, Karoline Nordefors, Anette Rosvall, Maja Bertas, Anita Lindström, Anna-Antonia Svedberg och Ella Nilsson.

Anita Lindström

Har arbetat för svensk gastronomi i två decennier och driver PR-byrån Gastroagentur. Jobbar som projektledare och agent för mat- och dryckesprofiler samt med kampanjen Gilla Gris. Du hittar henne på Instagram @gastroagenten

Ordförande & samarbetsavtal

Anette Rosvall

Författare, lärare, AD, sommelier och receptkreatör som givit ut ett 15-tal kokböcker. Arbetar med att skapa recept, stajla och fota mat och dryck. Undervisar i journalistik, reklam och information plus Film/TV. Vald till Superkommunikatör 2019 av tidningen Resumè. Du hittar henne på Instagram @anetterosvall
www.anetterosvall.se

Talesperson, kommunikation & design

Ida Ström

Efter en artistkarriär utomlands, en mångårig erfarenhet inom service och event samt en sommelierutbildning innanför västen arbetar Ida idag som vinförsäljare för Provinum i Stockholm. Med stor passion arbetar hon för hållbarhet inom mat & dryck.

Eventplanering & värdskap

Maja Berthas

Utbildad sommelier som arbetat i mat- och dryckesbranschen över 20 år, genom den egna firman Vin & Pralin. En uppskattad föredragshållare, skribent och vinprovare. Arbetar även som marknadsförare och projektledare för bland annat Wines of South Africa. Följ gärna Maja på hennes Youtube-kanal Majas Vinmagasin och på Instagram under namnet @instawinedaily

Eventplanering & värdskap

Ella Nilsson

Utbildad hushållslärare, en av de tidiga tv-kockarna. Hemkonsulent vid Hushållningssällskapet i Västerbotten 25 år, VD i 10 år på Svensk Köttinformation, Kokboksförfattare, hedersdoktor vid Umeå Universitet, stipendiat vid Kungliga Skytteanska Samfundet, Gastronomiska Akademiens silvermedaljör 2015, Värdinna på Grand Hotels Västerbottensveckor.

Senior advisor

Karoline Nordefors

Kock med måltider för äldre som hjärtefråga. Hon har framgångsrikt satsat på vällagad, säsongsanpassad och näringsrik samt hållbar mat. För det har hon blivit belönad med White Guide Seniors ”Årets Seniormåltid” år 2015, 2017, 2018, 2019 samt ”Årets Seniorkock” år 2016. Arbetar även som föreläsare och skribent på nordefors.se.

Sociala Medier

AnnaAntonia Svedberg

Kock och utbildad sommelier verksam sedan 2004 i mat och dryckesbranchen. Drev 2009–2017 Kafé Klavér på Södermalm i Stockholm och driver idag Birkagårdens kafé. Studerar till byggingenjör med jämställdhet design och hållbarhet i fokus.

Jurygrupper & Ekonomi

Tidigare styrelsemedlemmar samt grundare av Föreningen Stellagalan är Anna Kågström, Lotta Bonthelius, Elvira Lindquist och Anna Gidgård.