Skip to content

Stellagalan 2023

Fotograf Susanne Kronholm @fotografsusannekronholm

Fotograf Susanne Kronholm @fotografsusannekronholm

Stellagalans vinnare 2023:

Stellabagare – Christina Tina Fernlund, Järna bageri, Södertälje, Stellabartender – Denise Sjöberg, Bar Brahe Stockholm,
Stellakock – Camilla Simonsson, VILDA, Göteborg, Stellakonditor – (Saknas på bild) Jennie Elmerfors, Bread & Sweets, Västerås, Stellamedia – Tove Henkel Oskarsson, Journalist, Gastronaut, Lyngby, Stellamentor –  Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö, Stellaservis
Lida Admantius, Vinioni, Stockholm – Stellasommelier Anna Mellfors, Gemla, Stockholm, Stellahederspris – Lisa Förare Winbladh.

Den sjätte upplagan av Stellagalan firades tillsammans med prisutdelare, partners samt övriga gäster utser vi årets pristagare på Fotografiska i Stockholm. Gästerna fick vid sittande bord ta del av sedvanligt festligt glitter, god dryck och god mat. Samtidigt fick vi ta del av vinnarna i de nio kategorierna: Stellakock, Stellabartender, Stellabagare, Stellasommelier, Stellamentor, Stellakonditor, Stellaservis, Stellamedia och Stellahederspris delades av namnkunniga prisutdelare.

Det var med stor glädje som Stellagalans styrelse välkomnade partners, gäster, press samt årets konferencierer Andreas Grube och Liza Wåhlin. Extra stolta är vi att presentera övriga prisutdelare Marion Ringborg, kock och kokboksförfattare, Fredrik Eriksson, krögare, Långbro Värdshus och Nationalmuseum, Maria Printz, kulturvetare, kock och mathantverkare, Jesper Långström, utbildningsansvarig Sveriges bagare & konditorer, Josephine Sondlo, prisbelönt bartender, Niklas Falkman, partner på Søder reklambyrå, Frida Bäcke, ägare och konditor på Socker Sucker, Magnus Johansson, konditor & bagarmästare, Daniel Crespi, kock och krögare på bland annat Lejontornet, Pia Dahlbom, bartender och ägare av Dahlboms Mat & Bar, Carl Frosterud, chefssommelier på Aira, Josefine Sundström författare och programledare, Mischa Billing, lektor i Måltidskunskap och programledare, Frida Winters, sommelier på Franzen group, samt Mattias Dahl, dryckesansvaring Restaurangakademien.